Колишній гравець київського «Динамо» та національної збірної України Олександр Алієв висловився стосовно оголошення його в розшук у Росії.

Напередодні Алієв у соцмережах повідомив про те, що він опинився в базі розшуку МВС РФ.

Імовірною причиною оголошення Алієва в розшук став його заклик “вбивати нечисть та мирне населення” в Курській області після одного з масованих обстрілів території України.

“Просувайтеся далі, вбивайте цю нечисть. Вбивайте мирне населення, як вони роблять із нашими жінками, з нашими невинними дітками. Бажаю вам здоров’я. Бережіть себе. Нас, українців, не зламати. Слава Україні, слава ЗСУ”, – заявив тоді Алієв.

Проти ексфутболіста було порушено кримінальну справу за статтею про “публічні заклики до терористичної діяльності”. Вона передбачає покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Згодом Алієв поділився думками щодо кримінального переслідування з боку росіян.

«Мені взагалі все одно. Я знаю, що я українець і патріот своєї країни! Нехай шукають, я ж ніде не ховаюся. Я живу в Києві, і вони це прекрасно знають. Вони навіть фото моє виставили, де я зовсім молоденький. Напевно, це все, що вони змогли знайти», — заявив Алієв сайту Sport-express.ua.