Олімпійська чемпіонка Парижа-2024 Ярослава Магучіх поставила собі за мету побити свій же світовий рекорд, а також побити досягнення Ігор. Наша співвітчизниця наголосила, що вона повністю вірить у можливість переписати історію легкої атлетики у стрибках у висоту.

Про це Магучіх заявила в інтерв’ю порталу Sport.ua. За словами 23-річної уродженки Дніпра, вона штурмуватиме планку на позначці 2 метри 15 сантиметрів, а також на майбутніх Олімпійських іграх збирається побити рекорд росіянки Олени Слесаренко, яка на Іграх в Афінах-2004 стрибнула на 2,06 метра.

«Зараз вже готова і сама хочу перевершити 2,10 метра, але це рекорд. Це висота, яку люди іноді стрибають один раз і все. Та мені хочеться вище. Думаю, до 2,15 можна стрибати – є такі сили. Бажання побити олімпійський рекорд та вписати там українське ім’я є.

Скажу так, якщо 2021-го були взагалі мої перші Олімпійські ігри, то 2024-го – перші пробні після світового рекорду. І після них уже розпочинається підготовка до Лос-Анджелеса», – сказала Магучіх.

Зазначимо, що Слесаренко є капітаном запасу окупаційних російських збройних сил, а також керівником апарату Головного штабу дитячого руху «Юнармія». В 2008 році вона попалася на допінгу та була дискваліфікована на чотири роки.