Представництво України в ігрових видах спорту на Олімпійських іграх не є надто великим та стабільним. Ситуація почала покращуватися на літній Олімпіаді в Парижі — там збірна України вперше взяла участь у футбольному турнірі.

На пресконференції, присвяченій старту нового сезону української Суперліги, генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський відповів на питання Sportnews.com.ua стосовно амбіцій чоловічої та жіночої збірних України з баскетболу пробитися на Олімпіаду.

«Дивіться, Олімпійські ігри — це так би мовити спортивний олімп. Якщо ми ставимо якісь цілі перед собою, то найвища ціль — це участь в Олімпіаді.

Дійсно, цього року наша жіноча команда 3×3 грала (у кваліфікаційному турнірі на Олімпіаду-2024 — прим.). Я вам скажу, що грала дуже непогано. У кваліфікації ми програли двом командам, які потім були в призерах на Олімпійських іграх (ідеться про Німеччину — прим.).

Але це спорт, велика конкуренція в баскетболі 3×3, коли тільки вісім команд беруть участь. Ви розумієте, скільки федерацій баскетбольних у світі — більше двохсот. Будемо працювати, будемо робити все можливе», — заявив Драбіковський.