Шлях Дмитра Євстафієва від професійного футболіста першої національної Ліги України до розробки власної футбольної методики, повний вирію успіхів на футбольній арені та поза нею.

Він — один з найкращих центральних захисників в історії українського спорту!

Дмитро, з пелюшок виріс в атмосфері спортивної дисципліни та любові до футболу. Батьки змогли подарувати хлопцеві натхнення ніколи не опускати рук та рухатись вперед попри всі складнощі. На цьому терені, звичайно, не обійшлося без світил тренерської майстерності, які змогли викристалізуватись природні здібності Дмитра.

Професійний шлях юнака почався в 15 років з першого контракту з Одеським “Чорноморцем-2”, після чого, в 16 Дмитро продовжив свій шлях у юніорській збірній України та провів два поєдинки пліч-о-пліч з майбутніми зірками Артемом Мілєвським, Олександром Алієвим, Андрієм Воробеєм.

Згодом, продовжив кар’єру в Хмельницькому “Поділлі”. Хлопці досягли неабияких успіхів своєю завзятістю і посіли 4-те місце в Першій Лізі. Разом перемагали “Зорю” та “Карпати”. Саме тоді Дмитро приніс феєричну перемогу над “Кримтеплицею”. Забив свій перший гол такого рівня. Підключився на розіграш кутового та ударом у дальній кут фіналізував матч перемогою. Ворота Київського “Динамо” теж отримали пам’ятний гол від Дмитра Євстафієва. Не дивлячись на меншість команди, він з 18 метрів блискуче поклав м’яч у дальній кут воріт суперника. У 2008 році підписав контракт з Чернігівською “Десною”, де продовжив працювати під егідою зіркового тренера Олександра Рябоконя.

Дмитра було не спинити, бо далі на його шляху були “Геліос” та “Нафтовик”.

Найяскравіші протистояння професійної кар’єри — протистояння форварду Львівських “Карпат” Батісту та нападнику Донецького “Шахтаря” Брандао.

По завершенню кар’єри футболіста-професіонала, фінальний свисток у грі Дмитра як гравця став стартовим на новому шляху тренера-методиста. І як ми можемо констатувати згодом – гучним, адже методичне слово Дмитра Євстафієва у футболі стало інноваційним на гучним.

З 2015 року Дмитро ретельно в практику збирав вже методологічний досвід, очоливши дитячу футбольну школу «Прем’єр Нива» у Вінниці, як головний методист. Саме там стартувало створення та практичне впровадження авторської методики Дмитра Євстафієва «Методичний посібник підготовки футболістів-професіоналів для спеціалізованих професійних спортивних закладів, футбольних шкіл та академій футболу». І вже через декілька років інноваційна авторська методика Дмитра розповсюдилась на кращі спортивні заклади країни, її високо оцінили футбольні науковці на рівні інституту футболу України.

Авторська методика Дмитра Євстафієва стала справжнім та довгоочікуваним новаторським словом у футбольній науці України, та за її межами.

Завдяки неабиякому характеру та наполегливій праці, Дмитро пройшов дійсно насичену професійну школу. Вже працюючи методистом з дітьми від вдосконалював використання своїх авторських методичних підходів і з дорослою командою, як результат багато вимірювальної наполегливої праці Дмитро Євстафієв вивів свою команду «Світанок Агросвіт» до золотого трофею області 2019 та здобув почесне звання Кращого Тренера області.

Тепер вже не лишалося сумнівів що методика працює не лише с дітьми, але й дорослими футболістами, як аматорами так й майстрами.

Від тоді Дмитро вже не зміг лишитися осторонь розвитку сучасного футболу, успішно впроваджує та відпрацьовує новітні методики гри, координує методологічну діяльність футбольних асоціацій, шкіл, академій та клубів футболу.

Авторська методика Дмитра Євстафієва широко і успішно використовується як в Україні, так і за її межами. Виховання майбутніх зірок футболу відбується не лише завдяки відточуванню технік. Методолог прищеплює любов до спорту та розкриває потенціал кожної особистості, впроваджуючи інноваційний тренерський термін – особистий спортивний еволюційний код.

Трек на інноваційне слово сучасної методології футболу – це справжне покликання Дмитра Євстафієва. Маючи за плечем такий скарб, як досвід футболіста-гравця майже з пелюшок, тренерську практику та роботу методиста з дітьми ти вже не маєш права не залишити спадок. Справжній педагогічний талант та знання психології стали двигуном цього поклику.

Тільки маючи вогонь в собі ти можеш його передати комусь – це як розповсюджувати Благодатний вогонь на Великдень.

Ігор Величко