Футбол

Культура, філософія та методологія сучасної футбольної науки від Дмитра Євстафієва

Дмитро Євстафієв – професійний футболіст, тренер-методист, новатор, присвятив футбольні справі своє життя. Результатом відданості футболу Дмитра стало створення сучасної інноваційної авторської методики «Методичний посібник підготовки футболістів-професіоналів для спеціалізованих професійних спортивних закладів, футбольних шкіл та академій футболу».

У чому ж секрет та новація методики Дмитра та основні акценти підходу?

«Культура їсть стратегію на сніданок», сказав Пітер Друкер – саме цей вислів спонукав Дмитра заглибитись та запропонувати свій варіант тренувально-виховного процесу в підготовці молодих футболістів де саме футбольна Культура є базовою рушійною силою. Тому що саме культура формує філософію в якій народжується та загартовується сталий результат та досягаються стратегії.

Перш за все, стверджує Дмитро Євстафієв, фокус уваги розвитку сучасної футбольної школи має розпочинатись із первинної виховної ланки – це вдосконалення підходів роботи дитячих тренерів у спеціалізованих спортивних закладах, тому що саме в секціях, ДЮСШ, дитячих спортивних клубах, школах та академіях зароджуються майбутні футбольні зірки і робота дитячих тренерів та методистів в край важлива.

Первинний альянс юного футболіста та першого тренера вкрай важливий і культура впровадження тренувально-виховного процесу – це фундамент подальшої динаміки. Саме на первинному етапі запалюється спортивний вогонь у дитячих серцях, мова йде не лише про технічні навики та стратегію гри – це заохочення, розпізнання природніх задатків та потенціалів та базова футбольна рухливість, перші вдалі паси та гол у ворота, що на нейронному рівні формують світогляд переможця та командного гравця.

«У кожній особистості закладено свій унікальний потенціал. У футбольній науці ключовим є майстерність тренера культивувати талант, підтримуючи бажання та жагу багатогранною системою впливів на розвиток майстерності футболіста-професіонала. Найвищим рівнем роботи тренера є природня інтеграція майстерності індивіда в Силу та Єдність команди, що здатна досягати максимальних результатів» — впевнений Дмитро Євстафієв.

Дмитро Євстафієв приділяє багато уваги роботі над удосконаленням як академічних знань та підходів тренерів, що працюють з дітьми так і впровадженням в їх роботу сучасних інноваційних модулів, розробці конспектів та моделюванню тренувань в залежності від короткострокових та довгострокових цілей та стратегій. Будучи почесним членом різних професійних асоціацій та спільнот Дмитро веде свою роботу в об’ємі поширюючи новітню ідею про культуру та філософію сучасної футбольної науки.

Популяризуючи футбольний дух Дмитро Євстафієв разом із однодумцями стояв у джерела створення міжнародного дитячо-юнацького футбольного турніру, що щорічно проводиться у Вінниці. До змагань долучається більше 100 команд різних вікових категорій та з різних країн Європи, а футбольна ідея Дмитра квітне міжнародним об’ємом. Молоді спортсмени випробовують себе у змаганнях, здобувають перші трофеї, що заряджають їх командний та індивідуальний дух, хтось терпить перші поразки і тренує терпіння та вміння справлятись з викликами. Футбольна спільнота має майданчик для важливого обміну досвіду як професійного так й людського, батьки вболівають за своїх спортсменів, молоді футболісти розширюють свої горизонти. Турніри – це завжди подія, яка долучає багато небайдужих, поширюючи культуру та укріплюючи професійний та любительських футбольних дух.

На сьогодні Дмитро Євстафієв зробив свій неоціненний внесок не тільки в методологію футболу, адже за його методикою працюють кращі футбольні заклади країни, а й підняв та перезапустив сучасний футбольний вайб, що заряджає серця мільйонів – це й тренери і методисти, власники клубів та шкіл, організатори турнірів та кубків, це юні спортсмени та їх багаточисельні вболівальники, це сім’ї що живуть спортивною ідеєю, це кожен з нас хто чи в малому чи в великому є Переможцем.

Максим Соловйов, sportnews.com.ua

sportnews

Recent Posts

Волейбольний клуб Решетилівка провів благодійний забіг для воїнів ЗСУ

60 000 грн для військового Романа Косенка та його побратимів зібрано завдяки благодійному забігу, який…

3 часа ago

Костюк не втратила позицій в новому рейтингу WTA

Відомо, на якій позиції у світовому рейтингу WTA перебуває перша ракетка України Марта Костюк. На…

9 часов ago

Відомий лижник увійшов у тренерський штаб збірної України з біатлону

Український лижник Олексій Красовський став провідним тренером штатної команди з біатлону. За даними видання "Чемпіон",…

10 часов ago

Біатлоніст Баккен, який мав проблеми із серцем, пропускає чемпіонат Норвегії

Норвезький біатлоніст Сіверт Гутторм Баккен був змушений відкласти повернення в біатлон через застуду. Спортсмен планував…

11 часов ago

Міжнародна спортивна федерація зберегла обмеження щодо росіян і білорусів

Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) залишила обмеження щодо виступів російських та білоруських шахістів на міжнародних змаганнях,…

14 часов ago

На війні загинула колишня українська спортсменка

На російсько-українській війні загинула колишня українська важкоатлетка Ніна Пашкевич. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді…

2 дня ago