Новини

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П’ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство з допінг-тестування (ІТА).

Олімпійські ігри-2024 проходили з 26 липня по 11 серпня у Парижі, Франція. На них розіграли 329 комплектів медалей у 32 видах спорту.

За місяць після завершення Ігор, Міжнародне агентство з допінг-тестування опублікувало результати досліджень до початку й під час Олімпіади-2024. Організація повідомила про п’ять відсторонених спортсменів, у яких виявили допінг в аналізах сечі та крові.

Два випадки було зафіксовано у дзюдо, по одному — в легкій атлетиці, водних видах та боксі. Спортсмени представляли Ірак, Нігерію, Афганістан, ДР Конго, Болівію та були відсторонені від змагань, а результати двох порушників — скасовані.

Також ІТА повідомила про понад 40 випадків порушення антидопінгових правил спортсменами напередодні Ігор-2024, які мали брати участь у змаганнях.

Загалом під час змагань організація зібрала 6.13 тисяч аналізів сечі та крові у 4.15 тисячі різних учасників Олімпійських ігор. Допінг-тестування пройшли стали майже 39% усіх спортсменів — на 4% більше, ніж у Токіо-2020; на 10% більше за Ріо-2016.

Агентство додає, що майже 90% учасників літніх Ігор принаймні раз брали участь у тестуванні перед змаганнями. Проби надалі зберігатимуться протягом 10 років, можуть бути відкриті та повторно проаналізовані після розробки кращих методів тестування і появи нових даних.

antonio

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

14 часов ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

16 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

23 часа ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

1 день ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

2 дня ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

2 дня ago