Збірна Німеччини з біатлону через десять років отримає «золото» в чоловічій естафеті на Олімпійських іграх-2014. Це випливає з вердикту Спортивного арбітражного суду (CAS), про який оголосив Міжнародний союз біатлоністів (IBU).

У 2020 році комісія з антидопінгових слухань IBU визнала російських спортсменів Євгенія Устюгова та Свєтлану Слєпцову винними у порушенні антидопінгових правил у сезоні-2013/14. У пробах Устюгова знайшли сліди забороненої речовини оксандролону, а Слєпцової — остарину.

Спортсмени подали спільну апеляцію, однак вона не дала результатів: через чотири роки CAS її відхилив. Таким чином більшість результатів Устюгова та Слєпцової в сезоні-2013/14 анульовані, зокрема результати на зимових Олімпійських іграх-2014.

Через дискваліфікацію Устюгова збірна Росії втратить «золото» чоловічої естафети Сочі-2014. Також медалей позбавлять Алєксєя Волкова, Дмітрія Малишка та Антона Шипуліна.

Срібні призери естафети Олімпіади-2014 — німці Ерік Лессер, Даніель Бьом, Арнд Пайффер та Сімон Шемпп — стали олімпійськими чемпіонами. Австрійська команда у складі Крістофа Зуманна, Даніеля Мезотіча, Сімона Едера та Домініка Ландертінгера отримає «срібло», а норвежці Тарьєй Бьо, Йоганнес Бьо, Оле Ейнар Бьєрндален та Еміль Свендсен — бронзові нагороди.

«Заслужене святкування «золота», емоції та мить олімпійської перемоги втрачені назавжди. Але принаймні нарешті є ясність і справедливість. Ми вітаємо наших біатлоністів з олімпійською перемогою та сподіваємось на багато чесних змагань у майбутньому», — написали на офіційній сторінці Німецької лижної асоціації.