Президент Федерації біатлону України Іван Крулько оцінив результати своєї роботи на посаді.

— У листопаді буде два роки як Ви очолили ФБУ. Це такий своєрідний екватор. Чи все із задуманого вдається і якщо ні, то в чому основні складнощі?

— Два роки – вже певний термін, але з іншого боку він не такий і тривалий. Без сумнівів, відчуваю, що більш глибоко вникнув в проблематику біатлону. Головна проблема полягає переважно в тому, що ми стикаємося з кадровим браком – нам не вистачає тренерів.

Хотілося, щоб було якомога більше спеціалістів, які працюють з дітьми. Саме задля цього ми розробили систему мотивації – програму «Перший тренер», яка передбачає заохочування тренерів.

Що стосується команди, яка працює у федерації, то в нас достатньо хороший потенціал. З тими завданнями, які перед нами стоять на міжнародній та внутрішній аренах, ми справляємось. Проводяться всі заплановані всеукраїнські змагання – і дитячі, і дорослі. Тренувальні збори, необхідні для підготовки наших спортсменів до стартів, також проводяться. Посилюємо наші сервісні можливості, запрошуючи іноземних фахівців.

До речі, цьогоріч завдяки закону, ініціатором якого я був, вдалося отримати від Міністерства оборони п’ятсот двадцять п’ять тисяч набоїв, які є доброю основою для проведення тренувального процесу в спортивних школах. Набої ми розподілили між усіма школами, — сказав Крулько.