До сезону 2024/25 чоловіча збірна України готується під керівництвом нової тренерки — Надії Бєлової. Вона замінила на посаді Юрая Санітру, який працював з чоловічою збірною впродовж восьми років.

Богдан Цимбал дав ексклюзивне інтерв’ю для «Суспільне Спорт», у якому розповів про особливості літньої підготовки, зміни з приходом нової тренерки, а також про власні очікування щодо шансів на потрапляння до основного складу на гонки Кубка світу.

Як проводили літню підготовку

«Як завжди — тренуємося. Спочатку були в Рамзау, перший такий ознайомчий збір із новою тренеркою. Вона [раніше в збірній] працювала лише з Тищенком і Ткаленком. Всі ми решта для неї — нові люди. Бачила нас на якихось гонках, підтримувала.

Перший збір був цікавий, спокійний. Мали довші, більш стрілкові тренування. Між зборами дуже короткий період, тому рідко буваємо вдома. Потім були в Буковелі, там також працювали на ролерах, трохи робили швидкісну роботу. Потім — Поклюка, де було більше роботи швидкісної. Там у горах потрібно було бачити, на якому ми рівні й де взагалі перебуваємо».

Як відрізняється підготовка в Бєлової від Санітри

«Зовсім два різні тренери, зовсім різна підготовка. Все інакше. Здається, ніби й не дуже багато змінилося, але все інакше. Якісь моменти нові, якісь — пропрацьовували з Юраєм. Звісно, є якісь подібні речі з Бєловою. Але все нове: тренерка, тренування. Цікаво, мені загалом подобається, а як буде далі — то вже буде потім.

Ми пропрацьовуємо все, і силову витривалість. Мені важко сказати щодо плану, за яким ми працюємо і чого конкретно хочемо. Ми готуємося до стартів».