Російська легкоатлетка Тетяна Томашова отримала 10-річне відсторонення від спортивної діяльності за порушення антидопінгового регламенту. Спортсменка також позбулася важливої нагороди ОІ, яка дісталася їй у результаті відсторонення інших легкоатлеток.

Провина відомої росіянки Тетяни Томашової у вживанні допінгу була доведена. Спортсменка дізналася про серйозне покарання за свій проступок, який позбавив її медалі Олімпійських ігор.

CAS вирішив, яким чином зможе покарати росіянку за вживання заборонених речовин. Своє рішення суд опублікував на офіційному сайті.

У результатах Томашової виявили анаболічні стероїди, які не можна вживати спортсменам. Через це легкоатлетка була дискваліфікована з професійного спорту на найближчі 10 років. Ба більше, було анульовано її результати за період з 2012 року (червень) по 2015-й (січень). Відповідно росіянка позбулася срібної нагороди, яку вона виграла на ОІ-2012 (пройшли в Лондоні), де вона брала участь у бігу на дистанції 1500 метрів.

Тоді у 2012-му році вона перетнула фінішну лінію четвертою, але оскільки легкоатлеток із Туреччини Аслі Алптекін і Гамзе Булут пізніше дискваліфікували, то олімпійські медалі розподілили серед решти учасниць згідно з рейтингом. У результаті російська бігунка стала володаркою срібної нагороди.