Новини

Підручний розповів про індивідуальну підготовку з Санітрою


Збірна України розпочала виступи на літньому чемпіонаті світу з біатлону 2024 року. І вже у перший день дорослих змагань виборола дві медалі: Дмитро Підручний став чемпіоном, а Артем Тищенко — віцечемпіоном чоловічого суперспринту.

Розпочавши підготовку до сезону окремо від команди, Підручний суттєво змінив систему підготовки. За словами біатлоніста, хоча літній чемпіонат світу не був ціллю їхньої підготовки, перемога у першій же гонці є відображенням роботи, яку вони з тренером вже встигли виконати.

«Спеціально з тренером у нас не було підготовки до цього чемпіонату світу, — розповідає Підручний в ексклюзивному коментарі для «Суспільне Спорт». — Це в нас більше як тренування, можна сказати, щоб не забувати, що таке змагання, відчути цю атмосферу та отримати змагальний досвід. Перерва між сезонами дуже велика, тому потрібні такі старти. Якщо можна виступити на [літньому] чемпіонаті світу, чому б ні. Це підходило до нашого тренувального плану».

Серед змін у підготовці Підручного — акцент на роботі на стрільбі. У фіналі суперспринту біатлоніст припустився лише однієї хиби, причому завдяки чистій стрільбі на останньому рубежі зміг відірватися від усіх суперників та виграти гонку.

«Ми кардинально змінили систему підготовки, дуже збільшили об’єм тренувань. Я казав, що акцент ми робимо на покращення стрільби, і [у суперспринті], сподіваюся, ми побачили певні ознаки цього покращення. Сподіваюся, дуже продовжувати в такому ж дусі та закріплю стрільбу на подальший сезон».

У самій ж індивідуальній роботі з Санітрою Підручний відзначив те, що всі тренування будуються чітко під нього, а не команду. Завдяки цьому біатлоністу легше зрозуміти, які моменти потрібно покращувати під час підготовки, хоча до такого формату роботи йому спершу було нелегко звикнути.

«Якісь зміни в тренувальному процесі набагато легше відбуваються, ніж коли велика команда. І сама індивідуальна робота з тренером, коли він має змогу постійно за тобою слідкувати, вказувати на твої помилки та виправляти їх, давати підказки — це, звичайно, має свій вплив на результати».

antonio

Recent Posts

Усик закликав Трампа допомогти українським військовополоненим

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBC та WBO Олександр Усик звернувся до…

23 минуты ago

Ф’юрі хоче провести третій бій проти Усика

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Тайсон Ф'юрі висловився стосовно свого протистояння з Олександром Усиком.…

1 час ago

Мілевський відреагував на поразку Динамо від Роми в Лізі Європи

Колишній гравець "Динамо" та збірної України Артем Мілевський прокоментував поразку киян у матчі Ліги Європи…

2 часа ago

Красюк висловився про організацію реваншу між Усиком та Ф’юрі

Олександр Красюк, промоутер чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBC та WBO Олександра…

3 часа ago

Максимов прокоментував своє повернення до Ворскли

Новопризначений головний тренер полтавської "Ворскли" Юрій Максимов висловився щодо свого повернення в команду. В четвер…

4 часа ago

Ярмоленко та Піхальонок не допоможуть Динамо в матчі проти Шахтаря

Півзахисники київського "Динамо" Андрій Ярмоленко та Олександр Піхальонок не візьмуть участь у прийдешньому матчі проти…

5 часов ago