Лідер чоловічої збірної України Дмитро Підручний висловився про свою перемогу в суперспринті літнього чемпіонату світу з біатлону.

Сезон 2024/25 розпочався вдало для Підручного. Він став переможцем суперспринту в рамках літнього чемпіонату світу з біатлону, який триває в естонському Отепяя. Підручний припустився лише однієї хиби на вогневому рубежі та подолав дистанцію за 19:19,5 хвилин.

Згодом Підручний поділився враженнями від своєї перемоги.

«Кваліфікаційна гонка пройшла не зовсім так, як мені хотілося б, були складні погодні умови, сильний вітер, важко з ним було поратися. Хід по трасі мене задовільнив, я зміг поборотися за кращу позицію в гонці, щоб мати кращу позицію потім у фіналі.

У фіналі погодні умови ще більше погіршилися, та я зробив певні висновки при підготовці до гонки.

Емоції від церемонії нагородження? Це дуже приємно, особливо у такий день, ще й напередодні Дня Незалежності, яку ми зараз захищаємо. Дуже круто, коли лунає гімн у твою честь, і ти із товаришем по команді стоїш на двох найвищих місцях. Це дуже мотивує рухатися далі. Далі радувати наших воїнів, наших вболівальників та країну і продовжувати боротися», — заявив Підручний сайту Biathlon.com.ua.