Пеп Гвардіола та його хлопці можуть вилетіти з АПЛ: клуб звинуватили у порушенні фінансових правил

Один із лідерів європейського футболу, Манчестер Сіті, може отримати значні санкції. Містянам загрожує зняття 80 очок в АПЛ через порушення фінансового фейр-плей за 115 пунктами. Минулого сезону Манчестер Сіті став чемпіоном Англії.

Наразі в Англії припускають, що підсумком слухань по цій справі може стати зняття очок, а не фінансовий штраф. Минулого сезону таке покарання мали Евертон та Ноттінгем Форрест. Про це повідомляє видання The Athletic.

«Колективна думка, яку я чув, полягає в тому, що адекватною санкцією має стати суттєве зняття балів. Ми говоримо про 70 — 80 очок», — розповів виданню один із керівників клубів АПЛ.

Якщо буде застосовано таку санкцію, то містяни у кращому випадку посядуть 18 місце та вилетять з АПЛ на наступний сезон. Таким чином, вони отримають шанс повернутися через рік. За умови, якщо успішно відіграють у Чемпіоншипі.

Інший варіант — рівномірний розподіл штрафу на три наступні сезони. Це дозволить містянам зберегти місце в АПЛ, але практично виключає можливість їхньої участі в Лізі чемпіонів. Це виглядає більш компромісно для МанСіті, але залишає простір для апеляції.