Новини

Білосюк розповіла, чому могла присвятити своє життя замість біатлону

Титулована українська біатлоністка Олена Білосюк розповіла, яким чином її вибір у шкільні роки схилився на користь зимового виду спорту.

– Ти біатлоном займаєшся з 13 років. У твоєму житті були конкуренти біатлону?

– Так склалося, що я танцювала. Я дуже любила танцювати. Мене не любили через те, що я бідна. Викладачі там вели свою таку політику досить дивну. І був момент, коли я в 2-му чи 3-му класі прийшла до батьків і кажу: «Більше на танці не піду, бо там не люблять бідних».

А потім вже, коли почався біатлон, також у тренера були якісь негаразди – не знаю, з чим, але він почав пропадати і просто не приходив на тренування. І тоді моя подруга-однокласниця покликала разом з собою знову ж таки на танці.

І вийшло так, що я протанцювала кілька місяців, викладач також був у захваті. Коли я йому сказала, що повертаюся назад до біатлону, він максимально намагався мене залишити в танцях, казав, що це не жіночий вид спорту, «Що тобі біатлон дасть? А у нас ти будеш танцювати, отримаєш задоволення».

– Не відчувала себе обділеною через те, що ти віддаєшся повністю спорту, а твої подружки, знайомі жили зовсім іншим життям? Не було заздрості?

– Заздрості не було, але я справді була дуже активною, різносторонньою дитиною. Але свого часу після змагань – це був 9-й клас – коли я повигравала чемпіонат України, постійно кожен день на подіумі, і потім після цього підходить тренер і каже: «Лєна, от тепер настав той час, коли ти маєш визначитися: або ти будеш першорозрядником і кандидатом спорту по хлопцям, по дискотекам, по малюванню, вишиванню і так далі, або ти станеш майстром спорту і професійним спортсменом по біатлону. Вирішуй».

І в той час він підловив максимально вірний момент, тому що він задав це питання в той момент, коли я виграла. Тобто, звісно, в мене був один вибір – це біатлон. І так і склалося, що всі решта сфер діяльності були максимально підрізані, а вся моя енергія була направлена в одне русло, – сказала Білосюк.

antonio

Recent Posts

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

9 часов ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

12 часов ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

14 часов ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

1 день ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

1 день ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

1 день ago