Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний прокоментував старт Олімпійських ігор-2024 для українських спортсменів.

У перші чотири дні Олімпіади в Парижі українські спортсмени виграли лише одну медаль — Ольга Харлан стала бронзовою призеркою у фехтуванні на шаблях. З однією «бронзою» в активі збірна України перебуває на 35-му місці в медальному заліку станом на початок п’ятого змагального дня.

Тим не менш, Бідний не розчарований тим, як наразі складається Олімпіада-2024 для України.

«Я не розчарований. Захоплююся нашими спортсменами, які в таких умовах змогли вибороти стільки ліцензій.

Спілкувався з багатьма вашими колегами, закордонними журналістами. Вони дивуються, як наші олімпійці змогли в таких умовах підготуватися до змагань. Кожен із них є об’єктом уваги для західних ЗМІ та колег-спортсменів. Вони поширюють наші наративи. Розповідають, що сьогодні відбувається з Україною. Нас зустрічали на церемонії відкриття Олімпіади як героїв. Увага всього світу прикута до України. Бо ми є тут, на Олімпіаді, під нашим власним прапором.

Звісно, хотілося б побільше медалей. Ми дуже вболіваємо за наших олімпійців, але це сьогодні не найголовніше. Найголовнішу місію ми виконали вже. Та продовжуємо виконувати. Зокрема, у нашому домі Volia Space, як ви можете побачити, тут теж велика кількість тих, хто транслюватиме правду про Україну. Що її треба підтримувати сьогодні, або ж завтра доведеться піти воювати та вмирати за свої цінності й незалежність», — сказав Бідний сайту «Чемпіон».