Головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва відреагував на виліт Дар’ї Білодід з олімпійського турніру.

Виступ Білодід на олімпійському турнірі з дзюдо у ваговій категорії до 57 кг. Вже в другій сутичці українка поступилася японці Харуці Фунакубо після отримання трьох «шидо». Таким чином, Білодід не змогла повторити медальний успіх Токіо-2020.

Згодом Дуброва прокоментував невдалий виступ Білодід у Парижі.

«Сутичка була досить рівною. Не можна сказати, що Даша була гіршою, але вже у додатковий час японка була активнішою. На мій погляд, третє «шидо» було завчасним, треба було дати боротися, бо перевага однієї з суперниць була більш вагомою. Але судді вирішили так, ми нічого не можемо зробити.

Перемогти можна було. На японку готувалися, і якщо дивилися, то японка не була краще. Перемогти кидком у Даші можливості не було. Можливо, Даші треба було активнішою бути, як у першій хвилині, але все ж функціонально, мабуть, той факт, що вона була травмованою та не змогла провести повноцінний збір загально-фізичної підготовки.

Вона ще сиділа довго, не вставала швидко, і візуально, мабуть, це дало привід суддям покарати її. Але, на мій погляд, сутичка була рівною», — сказав Дуброва «Суспільному Спорт».