В.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний поділився очікуваннями від участі збірної України на літній Олімпіаді в Парижі.

Цієї п’ятниці в Парижі офіційно розпочнеться літня Олімпіада-2024. У змаганнях візьмуть участь 140 українських спортсменів у 23 видах спорту.

Напередодні Бідний висловився про майбутній виступ українських спортсменів у Парижі.

«Потрібно розуміти, що наша олімпійська збірна має дуже важливу місію. Крім того, що це честь для країни, що ми хочемо чути наш гімн, хочемо, щоб наші спортсмени вигравали медалі, наша головна місія – продемонструвати нашу волю до перемоги. Ми всі розуміємо, в яких умовах зараз живемо. У таких самих умовах тренуються наші атлети, вони готуються без кондиціонерів, без нормальної вентиляції через російський енергетичний терор.

Але при всьому цьому 140 наших атлетів відібралися для участі в Олімпійських іграх. Вважаю, що це вже перемога. Також важливо, що представника країни-терориста не буде на Олімпіаді. Там будуть 15 атлетів у нейтральному статусі, які виступатимуть під незрозумілим прапором. Наприклад, на минулих Олімпійських іграх було більше 330 представників Російської Федерації. Тому я вважаю це великою перемогою”.

Світ має зрозуміти свою відповідальність у контексті тих подій, які відбуваються, які мають глобальний масштаб. Недопуск агентів гібридного впливу, як ми їх називаємо, лише наголошує, що Міжнародний олімпійський комітет розуміє важливість підтримки цінностей миру, справедливості, чесної боротьби, міжнародного права. Тому чекаємо на успішний виступ наших атлетів, у них буде подвійна мотивація. Крім того, за них вболіватимуть не лише наші вболівальники, а й увесь світ», — наводить слова Бідного Sport Arena.