Журналіст Ігор Циганик розповів про подробиці відставки Мирона Маркевича з посади головного тренера львівських «Карпат».

Минулого тижня стало відомо про те, що Маркевич пішов із посади головного тренера «Карпати». Невдовзі його наступником став екснаставник «Інгульця» Владислав Лупашко.

Напередодні Циганик розповів, що саме відбувалося в «Карпатах» під час зміни головного тренера.

«Наскільки я знаю, про це (переговори Лупашка з «Карпатами» — прим.) дізнався президент «Інгульця», і йому стало неприємно, що у нього за спиною вели перемовини з головним тренером.

Тоді сталася така колізія, що він відмовився від послуг Лупашка, і «Карпати», які його спровокували, змушені були запросити Лупашка головним тренером «Карпат» U-19.

Всі прекрасно розуміли, що Маркевич піде та не витримає всієї цієї історії. Мені дивна вся ця історія, але вона вийшла так, як хотілося цим людям, що починали все це «варити». Маркевича витіснили при тому, що він легендарна людина для Львова.

Я розумію, що й у Маркевича були свої факапи на посаді головного тренера «Карпат». Непросто було й з Остапом працювати футболістам.

Але Маркевич і завдання виконав і легендарна людина, а його обставляли таким чином, аби виштовхнути», — цитує Циганика «Український футбол» із посиланням на його авторську програму.