Колишній головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич поділився думками щодо процедури обрання команди, яка замінить «Дніпро-1» в УПЛ.

Минулого тижня клуби УПЛ проголосували за виключення «Дніпра-1» зі складу учасників УПЛ. Також є кілька варіантів заміни «Дніпра-1»: надання місця «Минаю», проведення стикового матчу між «Минаєм» та «Металістом 1925» та проведення мінітурніру між «Минаєм», «Металістом 1925», «Лівим Берегом» та «Епіцентром».

Напередодні Маркевич розповів, який клуб повинен замінити «Дніпро-1» в еліті українського футболу.

«По ідеї замінити дніпрян за спортивним принципом повинен «Минай», хоча у клуба є багато проблем – зокрема, із освітленням на власному стадіоні. Наскільки відомо, у разі продовження прописки в УПЛ закарпатська команда планує проводити домашні матчі у Львові. Та я переконаний, що минайцям потрібно грати вдома, на Закарпатті. Адже є ще ужгородський стадіон «Авангард».

Я якось побував у Минаї, коли закарпатці приймали вдома «Металіст 1925» — і був дуже вражений енергетикою, яку створювали глядачі на трибунах. Вболівальники дуже багато зробили для того, щоб «Минай» той матч виграв. Такої підтримки минайські футболісти більше ніде не дістануть. А це дуже важливо.

Після впевненого виступу «Минаю» у весняній частині минулого сезону його футболістів розібрали інші клуби – і де тепер брати нових? Втім, можливо Желько Любенович знову щось придумає. Адже можна сказати, що він з нічого зробив команду – і вона майже врятувалась від вильоту. Їй не вистачило якоїсь дещиці», — сказав Маркевич сайту UA-Футбол.