Головний тренер юнацької збірної України U-19 Дмитро Михайленко висловився про перемогу своїх підопічних над Італією на Євро-2024.

В неділю юнацька збірна України обіграла однолітків із Італії з рахунком 3:2 у заключному матчі групового етапу Євро-2024 (U-19). Цей результат дозволив українцям посісти 2-е місце в групі A та вийти у плей-оф чемпіонату Європи.

Після матчу Михайленко поділився враженнями від подій, що відбувалися на футбольному полі.

«Я був дуже спокійний протягом матчу, тому що емоцій було й так дуже багато на полі. Хлопці були дуже схвильовані, і за рахунку 2:2 емоції переважали над здоровим глуздом. Тому я змусив себе заспокоїтися й стежив за грою. А що можна було змінити, ми змінили в перерві. У нас не все виходило.

Ми розуміли, що італійцям немає сенсу три матчі поспіль проводити тим самим складом, надто вони вже вийшли в півфінал і 25-го будуть грати на натуральному полі. Ми бачили, що шість-сім гравців збірної Італії сьогодні працювали зранку в залі, тому все стало зрозуміло. Але я хочу зауважити, що так, в Італії є футболісти, які дуже впливають на гру, але й рівень тих виконавців, що сьогодні вийшли на матч, дуже високий.

Нас дуже заряджала й підтримка тут, і підтримка з України, ми її дійсно відчували. Ми розуміли, що граємо за кожного українця. Це від щирого серця», — сказав Михайленко.