Юнацька збірна України U-19 вийшла до півфіналу Євро-2024 після перемоги над збірною Італії в матчі групового етапу.

В неділю юнацька збірна України зіграла вирішальний матч групового етапу Євро-2024 (U-19). Підопічні Дмитра Михайленка зіграли з однолітками з Італії, які достроково виграли групу A.

Матч розпочався вдало для української збірної. На 7-й хвилині забив Геннадій Синчук. Щоправда, італійські футболісти змогли надолужати відставання на 34-й хвилині — автором голу став Томмасо Ебоне.

Другий тайм розпочався з голу збірної Італії. На 52-й хвилині Марко Романо вивів свою команду вперед. Відповідь збірної України не змусила себе довго чекати — на 54-й хвилині Данило Кревсун відновив паритет.

Вирішальним епізодом матчу став фол Крістіана Корраді проти Андрія Маткевича у власному штрафному майданчику. Корраді отримав другу жовту картку та був вилучений з поля, а українські юнаки отримали право пробити пенальті. На 74-й хвилині одинадцятиметровий реалізував Матвій Пономаренко.

Фінальний свисток головного арбітра зафіксував рахунок 3:2 на користь збірної України. Українці посіли 2-е місце в групі A, набравши 5 очок, що дозволило їм пробитися до півфіналу чемпіонату Європи.