Після місяця матчів найвищого рівня настав час вирішального матчу Євро-2024. В Берліні за Кубок Анрі Делоне боролися збірні Іспанії та Англії.

Команди спокійно розпочали матч, не намагаючись надто агресивно йти в атаку. Тим не менш, футболісти обмінювалися моментами біля воріт суперників.

Наприкінці першого тайму англійці мали небезпечний момент, але удар Філа Фодена після розіграшу штрафного зміг відбити Унаї Сімон. Команди пішли на перерву за нульової нічиєї.

Другий тайм розпочався за абсолютно протилежним сценарієм. Уже на 47-й хвилині Ніко Вільямс вивів збірну Іспанії вперед.

За дві хвилини Дані Ольмо міг подвоїти перевагу «Фурії Рохи», але м’яч після його удару пролетів повз воріт. На 56-й хвилині Вільямс завдав ще одного небезпечного удару.

Джуд Беллінгем на 64-й хвилині завдав небезпечного удару здалеку, але м’яч не потрапив у площину воріт Сімона. Іспанці відповіли ударом Ламіна Ямала, який відбив Джордан Пікфорд.

Тим не менш, англійцям вдалося зрівняти рахунок. На 73-й хвилині Коул Палмер повернув «Трьох левів» у гру.

Іспанцям вдалося знову вийти вперед на 86-й хвилині. Автором голу став Мікель Оярсабаль.

Гол Оярсабаля став вирішальним у цьому матчі. Збірна Іспанії обіграла Англію з рахунком 2:1 та стала переможцем Євро-2024. Іспанська збірна вчетверте стала найкращою в Європі.