Новини

Новачок Шахтаря: «В Україні трагічна ситуація. Моя сім’я стурбована»

Одним з літніх новачків «Шахтаря» став захисник Алаа Грам. Туніський гравець розповів про перехід у нову команду, свою кар’єру та ситуацію з війною в Україні.

– Алаа, ласкаво просимо до «Шахтаря»! Ти вже провів перше тренування з «гірниками», тож поділися враженнями від знайомства з партнерами й тренерським штабом.
– Я надзвичайно щасливий опинитися тут і підписати контракт з таким клубом, як «Шахтар». Це дійсно великий клуб, переконаний, що зможемо здобути багато перемог на футбольному полі. Тренування в «Шахтарі» – це чудовий досвід, ритм тренувань вражає. Відчуваю, що необхідно бути постійно сконцентрованим, та це добре огляду на особистий та професійний розвиток. Докладатиму зусиль, щоб допомогти команді перемагати як у чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів.

– З ким радився перед тим, як прийняти рішення приєднатися до «Шахтаря», і що взагалі знав про клуб?
– Це було справді складне рішення, і загалом усі важливі рішення є непростими. Звичайно, я чув про «Шахтар» раніше і розумію, чому це великий клуб. Перш за все, я спілкувався з родиною, яка допомогла мені ухвалити це рішення. Я впевнений, що це той вибір, якому завжди буду радий.

– Якщо аналізувати виступи «Сфаксьєна», то помітно, що ви дуже мало пропускали в чемпіонаті Тунісу. У чому секрет такого результату, якщо зосередити увагу саме на твоєму внеску в гру команди?
– «Сфаксьєн» є однією з найсильніших команд туніського чемпіонату, ми мали дуже надійну лінію захисту. Важливо також те, що в колективі була дружня атмосфера, завдяки якій ми могли досягати гарних результатів разом. Зі свого боку я докладав максимум зусиль у виконанні захисних обов’язків і робитиму все можливе, щоб продовжити цю тенденцію в «Шахтарі».

– У «Сфаксьєні» ви грали за схемою з трьома центральними захисниками, а «Шахтар» зазвичай використовує двох центральних захисників. На твій погляд, як перехід на іншу модель гри може вплинути на тебе?
– Так, я знаю про це та перед переходом вивчав модель гри «Шахтаря». Гадаю, може бути незвично, але це не стане проблемою, якщо зберігати концентрацію, бути відданим справі й працювати. Переконаний, що зможу інтегруватися в ігрову схему «Шахтаря» і це не буде складно за умови наполегливої праці.

– Розкажи про свої найсильніші сторони як захисника.
– Упевнений, що для клубу такого рівня, як «Шахтар», можу запропонувати свою концентрацію та відданість. «Шахтар» постійно грає в Лізі чемпіонів, і це вимагає регулярної праці та цілковитої відданості. Лише за таких умов можна бути частиною цього клубу. Обіцяю зробити все можливе і неможливе, щоб бути корисним «Шахтарю».

– Ти перший тунісець в історії «Шахтаря». Відчуваєш відповідальність за свій народ, який прославлятимеш у клубі, та які в тебе плани і завдання в «Шахтарі»?
– Велика честь бути першим тунісцем в історії «Шахтаря». Я дійсно радий представляти «Шахтар» і свою країну. Також націлюватимуся на гідні виступи в збірній Тунісу й продовжуватиму покращувати власний рівень гри.

– У «Шахтарі» чимало легіонерів, попри те що клуб знаходиться в країні, де триває повномасштабна війна. Що знаєш про це та чи не було страху приєднуватися до клубу?
– Звісно, ситуація мені відома, і вважаю, що це ще більше підтверджує, що «Шахтар» – великий клуб, адже, попри всі проблеми, він продовжує грати й демонструвати відмінні результати. Я був дуже радий, що «Шахтар» зацікавився мною. Ситуація в Україні є жахливою і страшною трагедією. Моя родина дещо стурбована, але я впевнений, що все буде добре і в «Шахтарі» зможу знайти багато друзів.

sportnews

Recent Posts

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

2 часа ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

14 часов ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

16 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

23 часа ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

1 день ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

2 дня ago