Колишній форвард «Динамо» Київ Віктор Леоненко поділився своєю думкою з приводу перемоги Іспанії над Францією (2:1) в півфіналі Євро-2024:

«Іспанці поставили французам інші умови, ніж інші суперники на чемпіонаті Європи. Французи звикли, що команди в іграх проти них закриваються, перекривають усі зони. Тому вони й мучилися до півфіналу. З гри не забивали, бо їм перекривали кисень ще на підступах до штрафного. Тоді вони знаходили вихід – максимально ефективно використовували стандартні положення.

У матчі з Іспанією їм уже довелося побігати за м’ячем. Ця команда взагалі стала для мене відкриттям. Молоді хлопці, а як діють у пресингу! Додати техніку та виваженість у діях, то й зрозуміло, чому іспанці вийшли до фіналу. Ну і, звісно, виконавська майстерність. Ямал хитнув чотирьох і влучив у вільний коридор під штангу. Якби ще другий такий забив, то в трансферній вартості, мабуть, уже й Мбаппе обігнав би. Іспанці грали у звичній манері, з певною відкритістю, але завидною підстраховкою і дуже дисципліновано. Їх не вибив із колії швидкий гол, їм не треба навіть було оговтуватися. Швидко відігралися і повели в рахунку.

Завдання Дешам не виконав, хоча вихід у півфінал – це непоганий результат. Але там мірки інші. Коли ти граєш у фіналі чемпіонату світу, то через два роки маєш щонайменше грати у фіналі на чемпіонаті Європи. За складом ця команда могла претендувати на більше.

Перед турніром я ставив на Англію і Францію. Склад у них дуже потужний. А іспанці, німці чи італійці, думав, розчарують. З Італією я не помилився. А Іспанія вражає. Дуже молода команда, але тренер зробив із футболістів цікавий оркестр. Налякали всіх». Пише Футбол 24

Нагадаємо, у фіналі Євро-2024 Іспанія 14 липня зіграє з Англією.