Збірна України з академічного веслування відмовилась від ліцензії в жіночій одиночці на ОІ-2024 у Франції

Євгенія Довгодько. Фото: НОК

Збірна України з академічного веслування відмовилась від історичної ліцензії на Олімпіаду-2024. Євгенія Довгодько виборола першу в історії квоту в жіночій одиночці. Проте вона не буде виступати у цій дисцпліні.

Річ у тім, що виникли проблеми зі здоров’ям у першого номера української четвірки парної — Наталії Довгодько. З Євгенією човен пливе набагато швидше. Крім того, четвірка парна — основний клас, який українська збірна відпрацьовувала три роки, як повідомляє Суспільне.

«У нас командний вид спорту. Всі п’ять дівчат вміють веслувати. Однак видно, що на Олімпіаді можемо покращити результат на 3-5 секунд. Євгенія Довгодько — веслувальниця сильна, дуже добре тягне. Вона чудово виступила в одиночці, здобувши ліцензію.

Головна проблема полягає у тому, що виграна в Сегеді (місто в Угорщині — ред.) ліцензія — іменна. Тобто, якщо ми хочемо когось замінити в одиночці, ми цього зробити не можемо. Або Євгенія змагається, або ніхто. Основний клас, який ми відпрацьовували три роки і який може дуже гідно виступити на Олімпіаді, — це четвірка. Ми хочемо, щоб вона була максимально сильною та командною, а не чотири найсильніші одиночниці. І ми зараз бачимо, що ми цього досягли», — розповів тренер збірної Микола Чуприна.

Отже, тепер укарїнська четвірка парна має такий вигляд: Євгенія Довгодько, Катерина Дудченко, Анастасія Коженкова, Дарина Верхогляд (Наталія Довгодько — запасна). Між іншим, в академчному веслуванні Україна також буде представлена в легкій двійці парній серед чоловіків. Склад: Станіслав Ковальов та Ігор Хмара.

Хто представить Україну на ОІ-2024: склади за видами спорту

Легка атлетика — 25
Футбол — 18
Стрибки у воду — 9
Веслування (на байдарках і каное та веслувальний слалом) — 9
Боротьба (вільна та греко-римська) — 9
Художня гімнастика — 6
Академічне веслування — 6
Спортивна гімнастика — 6
Теніс — 6
Стрільба (кульова та стендова) — 6
Фехтування — 6 (+2 запасні)
Плавання — 5
Дзюдо — 5
Велоспорт (шосе + маунтенбайк) — 4
Бокс — 3
Брейкінг — 3
Сучасне п’ятиборство — 3
Настільний теніс — 3
Скелелазіння — 2
Артистичне плавання — 2
Стрільба з лука — 2
Бадмінтон — 1
Важка атлетика — 1.