Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань прокоментував процес підготовки команди до матчів.

Уже за кілька тижнів збірна України дебютує на футбольному турнірі літньої Олімпіади. У груповому етапі українські футболісти зіграють з командами Іраку, Аргентини та Марокко.

Напередодні Ротань розповів про виклики в процесі підготовки футболістів до змагань.

«У нас зараз тяжка дорога до Франції, вона завжди займає приблизно добу. Тому головне – добратися до нашої бази під Бордо, почати збір. У нас є трохи менше тижня на підготовку, щоб привести гравців у більш-менш єдиний функціональний стан.

Тому що ви знаєте, що у деяких гравців після Євро не було відпочинку, ми грали турнір у Франції, де також були ті гравці, які зараз нас будуть представляти на Олімпійських іграх – у них також не було дуже багато часу.

Усі в різних станах почали підготовку вже в клубах. Тому вони не в найкращих фізичних кондиціях, ми це розуміємо. Тому за цей тиждень нам потрібно збалансувати їх і від гри до гри підготувати.

14 липня ми граємо контрольний матч з Єгиптом, 18 липня проводимо вже, скажемо так, генеральну репетицію перед Олімпіадою – зі збірною Парагваю. І вже 19 липня переїжджаємо туди, де будемо базуватися перед першою грою – в Ліон. Там ми готуємося до матчу 24 липня з Іраком», — цитує Ротаня Tribuna.com із посиланням на YouTube-канал УАФ.