Виконком УАФ прийняв рішення щодо подальшого майбутнього Сергія Реброва на посаді головного тренера національної збірної України.

Після вильоту збірної України з групового етапу Євро-2024 виникли розмови та дискусії щодо можливого звільнення Реброва з посади головного тренера команди.

Тим не менш, у середу Виконком УАФ висловив повну довіру Реброву.

«Було зазначено, що наша головна команда, попри надважку ситуацію в країні, усе ж потрапила на чемпіонат Європи. На самому чемпіонаті збірна не виправдала сподівань і не вийшла з групи. Основною причиною став провальний перший матч, в якому ми поступилися збірній Румунії. На жаль, у наступних матчах виправити ситуацію не вдалося, хоча команда Сергія Реброва і змогла набрати чотири очки — це найбільший результат за весь час виступів збірної України у фінальних турнірах Євро.

Відзначу, що УАФ створила всі умови для якісної підготовки національної команди до Євро-2024. Але слід згадати, що Сергій Ребров очолив збірну вже після початку відбірного циклу. І це ми також брали до уваги, оцінюючи роботу тренерського штабу. У цілому Виконком УАФ підтримав напрямок розвитку національної збірної й висловив повну довіру та підтримку тренерському штабу Сергія Реброва.

Зараз завдання національної команди — підготуватися до виступів у Лізі націй, матчі якої розпочнуться вже у вересні, та кваліфікації до чемпіонату світу-2026. Перед стартом національної команди в Лізі націй ми проаналізуємо її виступи, а також виступи двох юнацьких і олімпійської збірної на засіданні комітету національних збірних», — прокоментував рішення Виконкому президент УАФ Андрій Шевченко.