Українська тенісистка Еліна Світоліна прокоментувала дозвіл організаторів Вімблдону надягти чорну стрічку під час її нещодавнього матчу.

Світоліна отримала дозвіл надягти чорну стрічку під час матчу четвертого раунду Вімблдону проти Ван Сіньюй для вшанування жертв нещодавньої масованої ракетної атаки росіян на Україну. За традицією, учасники Вімблдону мають грати свої матчу в білому вбранні.

Після матчу Світоліна поділилася думками щодо дозволу організаторів турніру надягти траурну стрічку.

«Так, чорну стрічку на турнірі сьогодні дозволили. Я думаю, що це було б зрозуміло після такої великої атаки на мою країну.

Так, для мене це (вихід у чвертьфінал — прим.), безумовно, така велика подія. Я хочу добре зіграти тут і спробувати зробити все можливе, щоб захистити свій торішній півфінал. Але також я вважаю, що для мене важливо грати по одному матчу за раз. У мене це досить добре виходить.

Я думаю, що у мене були чудові матчі з першого раунду. Дуже сильні суперниці. Я грала добре, справлялася з тиском теж добре. Так що я просто намагаюся вийти на корт і зробити все можливе в цьому матчі», — наводить слова Світоліної «Великий теніс України».