Колишня володарка світового рекорду зі стрибків у висоту серед жінок Стефка Костадінова висловилася про побиття її досягнення Ярославою Магучіх.

В неділю Магучіх стала володаркою нового світового рекорду у стрибках у висоту серед жінок. На етапі «Діамантової ліги» в Парижі українка підкорила висоту 2,10 метрів, побивши світовий рекорд, який тримався 37 років.

Напередодні Костадінова, якій належав рекорд, прокоментувала результат Магучіх.

«Я щаслива, що світовий рекорд зі стрибків у висоту серед жінок тепер становить 210 см. Я була впевнена, що колись це станеться. Досягнення українки Ярослави Магучіх є історичним не лише тому, що вона покращила рекорд, який протримався 37 років, але й тому, що ці 210 см доводять, що можливості людини безмежні, і спростовують твердження песимістів, які деякий час тому стверджували, що деякі рекорди в легкій атлетиці будуть вічними.

Місяць тому в Римі я був серед офіційних осіб, які нагороджували Магучіх після того, як вона завоювала «золото» чемпіонату Європи. Під час церемонії я міцно обійняла її і прошепотіла на вухо, що вона готова до світового рекорду. Ми навіть посміялися, бо я сказала їй, що на Олімпіаді в Парижі вона може стрибнути на 207 см, а потім на 210 см. І ось вона це зробила, і прямо в Парижі, але незадовго до Олімпіади.

Я ще раз вітаю Магучіх, бажаю їй нових перемог і рекордів, але я також продовжую вірити, що одного разу рекорд знову буде болгарським. Є певний символізм у тому, що новина дійшла до мене в Римі, де я перебуваю з візитом і де 37 років тому я стрибнула ті знамениті 209 см. Тепер Магучіх стрибає на 210 см у Парижі, де, можливо, також символічно, за кілька днів розпочинаються Олімпійські ігри», — наводить слова Костадінової НОК Болгарії.