Колишній чемпіон світу Карл Фроч поділився думками щодо позбавлення Олександра Усика титулу чемпіона світу в суперважкій вазі за версією IBF.

Нещодавно Усик (22-0, 14 KO) оголосив про свою відмову від поясу чемпіона світу в суперважкій вазі за версією IBF на користь переможця бою між Даніелем Дюбуа (21-2, 20 KO) та Ентоні Джошуа, (28-3, 25 KO) який відбудеться 21 вересня.

Напередодні Фроч висловив своє обурення рішення відібрати в українця чемпіонський пояс.

«Я не уявляю цього бою за звання чемпіона світу за версією IBF. Я не уявляю, як переможець цього бою високо підніме руки, утримуючи цей чудовий червоно-золотистий пояс. Вони мають битися за тимчасовий титул. Було б чудово, якби вони воювали за звання чемпіона Великобританії.

Це два британські бійці, які програли чемпіону Усику. На мій погляд, титул IBF не слід робити вакантним. Їм не треба було забирати його в Усика. Олександр – справжній абсолютний чемпіон світу, а тепер Ей Джей та Дюбуа будуть битися за чемпіонський титул.

Після цього бою ти не можеш підняти руку та впевнено назвати себе чемпіоном. Ви обидва програли Усику. Усик переміг Дюбуа один раз, а Джошуа програв йому двічі. Тож це нечесно», — сказав Фроч.