Українська тенісистка Еліна Світоліна висловилася про участь українців на міжнародних змаганнях.

Участь на міжнародних змаганнях українських спортсменів дає майданчик для того, щоб розповісти світу про російську агресію, від якої щодня потерпає Україна.

Напередодні Світоліна розповіла про важливу роль участі українців на відомих міжнародних змаганнях.

«Я відчуваю, що ми, спортсмени, є послами нашої країни. Тенісисти, футболісти, боксери… Мені здається, у нас багато чудових спортсменів. І ми представляємо свою країну у світі спорту. Тому ми намагаємося збільшити обізнаність людей [про те, що відбувається].

У світі зараз відбувається багато поганих речей, але Україна близька нашому серцю, тому ми намагаємося збирати кошти, допомагати дорослим і дітям. За допомогою мого фонду ми реалізуємо різні проекти, намагаємося подбати про наступне покоління.

Зараз проходять турніри для юніорів і це чудово. Діти можуть насолодитися змаганнями, отримати трохи мотивації. Це наша мета. Ми намагаємося привнести спорт у життя нашої країни, незважаючи на ці важкі дні. Думаю, це дає змогу, хоч і на короткий час, переключитися на щось, що теж є для них важливим», — наводить слова Світоліної «Великий теніс України».