Бокс

Ексчемпіон світу висловився про відмову Усика від поясу IBF

Колишній чемпіон світу Кріс Алгієрі поділився думками щодо рішення Олександра Усика відмовитися від чемпіонського поясу IBF.

Минулого тижня Усик (22-0, 14 KO) оголосив про свою відмову від поясу чемпіона світу в суперважкій вазі за версією IBF на користь переможця бою між Даніелем Дюбуа (21-2, 20 KO) та Ентоні Джошуа, (28-3, 25 KO) який відбудеться 21 вересня.

Згодом IBF повідомила про те, що Дюбуа став повноцінним чемпіоном після того, як його підвищили зі статусу тимчасового чемпіона.

Напередодні Алгієрі розповів про своє ставлення до відмови Усика від чемпіонського титулу.

«Бій Тайсона Ф’юрі проти Олександра Усика за абсолютний титул у травні був вкрай необхідний. Це протистояння було не тільки дуже важливим, а й вийшло чудовим, конкурентним та драматичним. Матч-реванш оголосили на 21 грудня, все пройшло швидко і гладко, що буває дуже рідко в сучасному боксі. Світ з нетерпінням чекає на другий поєдинок, який дуже складно передбачити.

Але втрутилася IBF, яка сприяли тому, щоб позбавити Усика титулу, а Даніель Дюбуа став чемпіоном світу. Організація без жодної необхідності позбавила бій Усик – Ф’юрі 2 статусу поєдинку за безперечний титул у надважкій вазі, а значить і великої частини привабливості.

Така політика принижує не лише спорт, а й IBF як організацію. Щоразу, коли організація поводиться таким чином, це підриває їх і так зіпсовану репутацію. Такі рішення дуже часто призводять до того, що титул отримують хлопці, які на це не заслуговують. Усик і Ф’юрі найкращі надважковаговики у світі. Як хтось у них може відібрати титул?» — сказав Алгієрі.

antonio

Recent Posts

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

4 часа ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

16 часов ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

18 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

1 день ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

1 день ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

2 дня ago