Колишній чемпіон світу Кріс Алгієрі поділився думками щодо рішення Олександра Усика відмовитися від чемпіонського поясу IBF.

Минулого тижня Усик (22-0, 14 KO) оголосив про свою відмову від поясу чемпіона світу в суперважкій вазі за версією IBF на користь переможця бою між Даніелем Дюбуа (21-2, 20 KO) та Ентоні Джошуа, (28-3, 25 KO) який відбудеться 21 вересня.

Згодом IBF повідомила про те, що Дюбуа став повноцінним чемпіоном після того, як його підвищили зі статусу тимчасового чемпіона.

Напередодні Алгієрі розповів про своє ставлення до відмови Усика від чемпіонського титулу.

«Бій Тайсона Ф’юрі проти Олександра Усика за абсолютний титул у травні був вкрай необхідний. Це протистояння було не тільки дуже важливим, а й вийшло чудовим, конкурентним та драматичним. Матч-реванш оголосили на 21 грудня, все пройшло швидко і гладко, що буває дуже рідко в сучасному боксі. Світ з нетерпінням чекає на другий поєдинок, який дуже складно передбачити.

Але втрутилася IBF, яка сприяли тому, щоб позбавити Усика титулу, а Даніель Дюбуа став чемпіоном світу. Організація без жодної необхідності позбавила бій Усик – Ф’юрі 2 статусу поєдинку за безперечний титул у надважкій вазі, а значить і великої частини привабливості.

Така політика принижує не лише спорт, а й IBF як організацію. Щоразу, коли організація поводиться таким чином, це підриває їх і так зіпсовану репутацію. Такі рішення дуже часто призводять до того, що титул отримують хлопці, які на це не заслуговують. Усик і Ф’юрі найкращі надважковаговики у світі. Як хтось у них може відібрати титул?» — сказав Алгієрі.