Міжнародна боксерська федерація (IBF) відреагувала на рішення Олександра Усика відмовитися від чемпіонського поясу організації.

Цього тижня Усик (22-0, 14 KO) оголосив про свою відмову від поясу чемпіона світу в суперважкій вазі за версією IBF на користь переможця бою між Даніелем Дюбуа (21-2, 20 KO) та Ентоні Джошуа, (28-3, 25 KO) який відбудеться 21 вересня.

Згодом в IBF прокоментували рішення українського чемпіона.

«Президент IBF Деріл Піплз отримав повідомлення про те, що Олександр Усик відмовляється від титулу чемпіона світу за версією IBF у важкій вазі.

Усик висловив свою вдячність IBF, особливо за можливість стати абсолютним чемпіоном у двох вагових категоріях. IBF вважає за честь мати Олександра Усика своїм чемпіоном і бажає йому подальших успіхів.

Даніель Дюбуа, колишній тимчасовий чемпіон світу за версією IBF у важкій вазі, був повідомлений 26 червня про те, що він визнаний чемпіоном світу за версією організації у важкій вазі, починаючи з цього дня. IBF отримала запит на проведення першого захисту титулу Дюбуа у важкій вазі проти Ентоні Джошуа», — наводить заяву IBF World Boxing News.