Середа стала доленосним днем для національної збірної України. Підопічні Сергія Реброва в Штутгарті зіграли фінальний матч групового етапу Євро-2024 проти Бельгії. Результат цього матчу більшою мірою визначав майбутнє української збірної на чемпіонаті Європи.

Вже з перших секунд зустрічі збірна України наблизилася до воріт суперників, але до створення гольового моменту не дійшло.

Перший потенційно небезпечний момент у матчі стався на 7-й хвилині, коли Ромелу Лукаку вийшов на ударну позицію. Щоправда, його удар не був акцентованим та не створив проблем для Анатолія Трубіна.

Команди час від часу обмінювалися тривалим володінням м’ячем. На 20-й хвилині Роман Яремчук завдав дальнього удару в площину воріт Куна Кастельса. За кілька миттєвостей українці вийшли в контратаку, яка завершилася невдалим ударом від Артема Довбика.

До 30-ї хвилини зустрічі в збірної України було ще декілька атак, але голом вони не увінчалися.

На 33-й хвилині Кевін Де Брюйне зі штрафного ледь не вразив ворота Трубіна хитрим ударом у ближній кут. На щастя для української збірної, м’яч пролетів повз ворота. Українці відповіли ударом Георгія Судакова.

На 42-й хвилині Яремчук мав розкішний шанс відкрити, але його простріл не знайшов адресата. В останні хвилини першого тайму Трубін без проблем забрав м’яч до рук після удару Де Брюйне. На перерву команди пішли за нульової нічиєї.

Збірна Бельгії активізувалася з початку другого тайму та встигла створити кілька моментів поблизу воріт збірної України.

Дебютний для Віталія Миколенка матч на Євро-2024 завершився на 58-й хвилині після того, як він відчув дискомфорт. Миколенка замінив Олександр Зінченко.

Лукаку мав більш небезпечний момент за той, який він мав у першому таймі. Тим не менш, Трубін зміг забрати м’яч до рук. Українці мали перспективну контратаку, але Артем Довбик забарився та не зміг завдати удару. Вже за кілька миттєвостей удар Довбика впритул відбив Кастельс. Довбик завдав ще одного удару за кілька хвилин, але влучив у зовнішній бік сітки воріт.

В останні хвилини гри збірна України пішла ва-банк — Ребров змінив Олександра Сватка на Андрія Ярмоленка.

Руслан Маліновський ледь не відкрив рахунок прямим ударом із кутового, але Кастельс дістав м’яч з лінії воріт.

В останні хвилини збірна України активно йшла в атаку. Вже в компенсований час Георгій Судаков опинився на гарній позиції для удару, але він влучив у Кастельса.

Фінальний свисток Ентоні Тейлора зафіксував фінальний рахунок 0:0. З урахуванням нічиєї в матчі Словаччина — Румунія (1:1) збірна України посіла 4-е місце в групі E та завершила свої виступи на Євро-2024.