Колишній головний тренер «Зорі» та «Шахтаря» Патрік ван Леувен поділився очікуваннями від матчу групового етапу Євро-2024 між збірними України та Бельгії.

Збірна Бельгії стане третім суперником збірної України в груповому етапі Євро-2024. Саме в матчі проти бельгійців визначиться подальша доля української збірної на чемпіонаті Європи. Матч відбудеться в середу о 19:00 за київським часом у Штутгарті.

Напередодні ван Леувен розповів, за рахунок чого збірна України може здобути перемогу.

«Головним у матчі з Бельгією буде командний дух, з яким в України були проблеми на початку турніру. Гравцям потрібно залишити своє его за полем і думати про результат збірної, а не персональний успіх. Багато сказано про честь країни, але чи готові ці футболісти вмирати на полі не тільки на словах?

Думаю, базовою формацією буде компактний блок 5-4-1, як це було проти німців. Планом Б бачу перебудову на 4-2-4 з двома високими флангами, більш вертикальною грою і кросами на висунутих на вістрі з Довбиком і Яремчуком. Багато що залежить від вінгерів, які повинні встигати повертатися в другу третину при втратах, щоб не втрачати компактність, а потім знову тікати в простір. І все це в максимальному темпі. Треба використовувати кращі якості лідерів.

Плюс, обов’язково потрібно використовувати глибину завдяки підключенням інсайдів. Наприклад, так, як це зробив Судаков, коли забивав Барселоні восени в ЛЧ. Так само мають шукати простір за спинами захисників форварди України: принаймні я завжди прошу гравців атакувального плану грати не тільки на мʼячі, але й правильно відкриватися між лініями та поза захисниками.

Якщо реалізувати ці умови, в України обовʼязково буде шанс на перемогу. Бельгійці будуть ризикувати — вони не вміють грати інакше. Вони досі думають, що в них чудова переможна генерація гравців. Насправді, в них дуже якісна та небезпечна атака плюс передачі Де Брюйне. Але захист… Там вистачає проблем», — наводить слова ван Леувена Telegram-канал «ТаТоТаке».