У понеділок на Євро-2024 відбулися вирішальні матчі в групі B: Хорватія грала проти Італії, а Албанія зустрілася з Іспанією.

Гра між збірними Хорватії та Італії була переповнена драматичними подіями. На початку другого тайму хорватська збірна отримала право пробити пенальті, але одинадцятиметровий від Луки Модрича відбив Джанлуїджі Доннарумма. Щоправда, вже за хвилину Модрич зміг вразити ворота суперників та відкрив рахунок.

Все йшло до перемоги збірної Хорватії, але Італії вдалося забити надважливий гол на 90+8-й хвилині зусиллями Маттії Дзакканьї. Матч завершився нічиєю 1:1, яка була вигідної для Італії.

Доля матчу Албанія — Іспанія визначилася вже на 13-й хвилині, коли Ферран Торрес відзначився голом. Ця гра також завершилася з рахунком 1:0.

Збірна Іспанії стала переможницею групи B, набравши 9 очок із 9 можливих. Італія змогла набрати 4 очки та фінішувала 2-ю. Хорватія була близькою до прямого виходу в плей-оф, але опинилася на 3-му місці з 2 очками, і тому змушена чекати на матчі інших груп. Албанія, набравши лише 1 бал, завершила свої виступи на Євро-2024.