Новини

Ротань прокоментував перемогу олімпійської збірної України на турнірі у Франції

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань поділився думками щодо перемоги команди на міжнародному турнірі у Франції.

Нещодавно олімпійська збірна України стала переможцем престижного змагання Tournoi Maurice Revello, що відбувся у Франції.

Напередодні Ротань поділився враженнями від виступу своїх підопічних на турнірі.

«Вважаю, ми дуже добре попрацювали. З деякими з наших основних гравців ми не бачились майже рік — і це не зовсім нормальна ситуація для збірної, що готується до такого форуму, як Олімпіада. Проте хлопці швидко згадали всі наші вимоги.

Приємно здивували і нові виконавці, які ці самі вимоги схопили майже з першого тренування. Мені сподобалася мотивація футболістів, їх відношення до роботи. У всіх матчах на полі в нас була справжня команда, і як доказ, відзначу одну деталь — у складі збірної України на цьому турнірі забили голи відразу 10 виконавців.

Чи влаштував рівень суперників? Давайте почнемо з того, що в нас не такий багатий  вибір. Куди нас запрошують, туди ми і їдемо. Проте цей турнір має потужну історію — він проводиться з 1970 року. В різні роки там тріумфували молодіжні збірні Франції, Аргентини, Англії, Бразилії, Португалії та Італії. Саме на цьому футбольному фестивалі починали свій яскравий міжнародний шлях такі гравці, як Жан-Пьєр Папен, Зінедін Зідан, Девід Бекхем, Франк Лемпард, Кріштіану Роналду та інші. Свого часу грали на французькому турнірі і відомі українські футболісти — Олексій Михайличенко, Андрій Баль, Сергій Балтача, Володимир Лютий.

Словом, турнір дуже престижний, і він хоч якось рятує нашу підготовку до Олімпіади. Не було б цих п’яти матчів — було б дуже важко! За рік свого існування Олімпійська збірна України провела усього шість спарингів. За цей же час збірна Марокко (U-23) зіграла дев’ять матчів, збірна Аргентини (U-23) лише цього року провела 11 матчів, а збірна Іраку — 12. Виокремлюю ці збірні, бо це наші суперники по групі», — заявив Ротань сайту FootBoom.

antonio

Recent Posts

Краснопір: “Вважаю, нічия Руху проти Динамо закономірна”

Нападник львівського "Руху" Ігор Краснопір дав коментар Eurofootball.com.ua за підсумками матчу 7-го туру української Прем'єр-ліги…

3 часа ago

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

15 часов ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

18 часов ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

20 часов ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

1 день ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

2 дня ago