Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань поділився думками щодо перемоги команди на міжнародному турнірі у Франції.

Нещодавно олімпійська збірна України стала переможцем престижного змагання Tournoi Maurice Revello, що відбувся у Франції.

Напередодні Ротань поділився враженнями від виступу своїх підопічних на турнірі.

«Вважаю, ми дуже добре попрацювали. З деякими з наших основних гравців ми не бачились майже рік — і це не зовсім нормальна ситуація для збірної, що готується до такого форуму, як Олімпіада. Проте хлопці швидко згадали всі наші вимоги.

Приємно здивували і нові виконавці, які ці самі вимоги схопили майже з першого тренування. Мені сподобалася мотивація футболістів, їх відношення до роботи. У всіх матчах на полі в нас була справжня команда, і як доказ, відзначу одну деталь — у складі збірної України на цьому турнірі забили голи відразу 10 виконавців.

Чи влаштував рівень суперників? Давайте почнемо з того, що в нас не такий багатий  вибір. Куди нас запрошують, туди ми і їдемо. Проте цей турнір має потужну історію — він проводиться з 1970 року. В різні роки там тріумфували молодіжні збірні Франції, Аргентини, Англії, Бразилії, Португалії та Італії. Саме на цьому футбольному фестивалі починали свій яскравий міжнародний шлях такі гравці, як Жан-Пьєр Папен, Зінедін Зідан, Девід Бекхем, Франк Лемпард, Кріштіану Роналду та інші. Свого часу грали на французькому турнірі і відомі українські футболісти — Олексій Михайличенко, Андрій Баль, Сергій Балтача, Володимир Лютий.

Словом, турнір дуже престижний, і він хоч якось рятує нашу підготовку до Олімпіади. Не було б цих п’яти матчів — було б дуже важко! За рік свого існування Олімпійська збірна України провела усього шість спарингів. За цей же час збірна Марокко (U-23) зіграла дев’ять матчів, збірна Аргентини (U-23) лише цього року провела 11 матчів, а збірна Іраку — 12. Виокремлюю ці збірні, бо це наші суперники по групі», — заявив Ротань сайту FootBoom.