Відомо, яка з українських команд може зайняти місце «Дніпра-1» у новому сезоні УПЛ.

В останні дні в ЗМІ ширяться чутки про можливе припинення існування «Дніпра-1». Якщо це дійсно станеться, УПЛ буде необхідно знайти команду, яка замінить клуб із Дніпра в чемпіонаті в наступному сезоні.

Telegram-канал «ТаТоТаке» повідомляє, що ситуація з клубом, який має замінити «Дніпро-1», не є чітко прописаною в регламенті.

«Згідно з пунктом 10.3 якби зняття команди відбулося під час сезону, 14-та і 15-та команди грали б плей-оф за регламентом. Зняття клубу з пробігу після плей-оф регламент уже не передбачає.

Гортаємо далі — пункт 10.4, який відповідає за зняття команди з Першої ліги: «У разі відмови клубу ПФЛ від включення до складу Учасників УПЛ, право на це отримує клуб, який посів у підсумковій турнірній таблиці змагань Першої ліги ПФЛ наступне місце після команди клубу, який відмовився від переходу в УПЛ».

Цей випадок не наш. А ось пункт 10.5 — те, що потрібно: «У разі виникнення непередбачених цим Регламентом обставин, рішення про склад учасників УПЛ приймає Виконавчий комітет УАФ на підставі пропозицій УПЛ».

Що це означає? Рішення ухвалюватимуть клуби УПЛ, які розглянуть ситуацію і внесуть пропозицію виконкому УАФ. Найімовірніше, Прем’єр-ліга піде за аналогією сезону 2020/21, коли 15-м знову був непотоплюваний «Минай», — стверджує джерело.

Також зазначається, що керівництво «Минаю» готове виділити гроші на участь у наступному сезоні УПЛ.