Нападник національної збірної України Артем Довбик висловився про поразку від збірної Румунії у фінальній частині Євро-2024.

В понеділок збірна України невдало розпочала свої виступи у фінальній частині Євро-2024. Підопічні Сергія Реброва поступилися Румунії з рахунком 0:3.

Напередодні Довбик розповів про свої враження від невдалої гри.

«Це був дуже важкий матч для нас у психологічному плані, тому що результат став шоком для всіх гравців і для всієї країни. Якось виправдовувати нас я не хочу, критика в наш бік заслужена. Хочу тільки попросити вибачення у вболівальників за цю гру.

У нас є ще два матчі, в яких можна виправити ситуацію. Звичайно, зараз наш психологічний стан не найкращий, але ми неодноразово показували, що вміємо виходити з важких ситуацій.

Перед стартом Євро-2024 було багато очікувань і розмов, що це найкраща збірна України в історії. Але це великий турнір, до якого потрібно підходити, не зважаючи на ситуацію на папері чи «трансфермаркетах», а доводити все своєю грою.

Як показує матч проти Румунії, гроші не грають у футбол, і на папері ми були фаворитами, але склалося все інакше.

Сукупність чинників. Звичайно, голи – це помилки. На жаль, ми припустилися трьох помилок, які призвели до пропущених голів. Точніше, румуни нас змусили зробити ці помилки. Можна сказати, Румунія дуже добре нас розібрала, і їхній план на гру був дуже вдалим.

Вони нейтралізували нашу атаку. У принципі, ми тримали м’яч, але будь-якої серйозної загрози не могли створити. Думаю, що, в першу чергу, це заслуга Румунії. Але я сподіваюся, що в наступному матчі ми зможемо проявити свої найкращі якості», — цитує Довбика «Український футбол» із посиланням на офіційний сайт УЄФА.