Після довгих тижнів очікування та кропіткої підготовки цей день настав — збірна України офіційно стартувала на Євро-2024. Підопічні Сергія Реброва в понеділок зіграли матч групи E проти Румунії.

В перші хвилин гри команди діяли досить обережно, намагаючись створювати атаки. Перший потенційний шанс України стався на 7-й хвилині, коли удар Віктора Циганкова було заблоковано. Румуни відповіли за хвилину — Андрій Лунін забрав м’яч у руки після удару Флорінела Комана.

Українці на 14-й хвилині вийшли в перспективну контратаку, але простріл Циганкова заблокували суперники.

На 22-й хвилині Артем Довбик завдав удар здалеку. Щоправда, м’яч полетів вище воріт Флоріна Ніце.

Рахунок у матчі відкрила збірна Румунії. На 29-й хвилині Ніколае Станчу скористався помилкою гравців збірної України та ударом у дев’ятку вразив ворота Луніна.

Після пропущеного голу підопічні Реброва мали кілька атак, але вони не завершилися успіхом. Тим часом, румуни ледь не подвоїли перевагу — пряма подача Станчу з кутового потрапила в перекладину. На перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь Румунії.

Вже на першій хвилині другого тайму румуни завдали удару. М’яч після удару Комана пройшов повз штангу. Невдовзі під час розіграшу кутового Михайло Мудрик пробіг уздовж штрафного майданчика суперників, але його удар було заблоковано.

Невдовзі збірна Румунії вразила збірну України одразу двома голами. Спочатку на 53-й хвилині Разван Марін подвоїв перевагу румунів, а на 57-й хвилині Деніс Дрегуш зробив рахунок 3:0.

Невдовзі після своєї появи на поле Андрій Ярмоленко завдав удару по воротах збірної Румунії, але м’яч полетів вище воріт.

На 76-й хвилині Георгій Судаков потурбував Флоріна Ніце дальнім ударом. Голкіпер збірної Румунії не без труднощів відбив удар.

Ще один шанс скоротити відставання мав Мудрик, але його удар на 84-й хвилині пройшов повз воріт.

Збірна Румунії залишила свої ворота недоторканними та розгромила Україну з рахунком 3:0. Українська збірна невдало розпочинає свої виступи на цьогорічній континентальній першості.