Новини

Шовковський прокоментував зміни в позиціях гравців Динамо на полі

Головний тренер київського «Динамо» Олександр Шовковський висловився щодо змін у розташуванні гравців на футбольному полі.

Під час матчу 27-го туру УПЛ проти «Колоса» (5:0) гравці «Динамо» неодноразово змінювали свої позиції на футбольному полі. Після матчу Шовковський пояснив, чому тренерський штаб вдавався до такого підходу.

«Ми готуємо гравців, даємо їм інформацію, як діяти у тій чи іншій ситуації відносно розташування гравців команди-суперника. Загалом, на футбольному полі є чотири фактори, які можуть впливати на дії гравців – розташування відносно воріт суперника, розташування відносно м’яча, розташування відносно гравців суперника та розташування відносно гравців своєї команди.

І я не можу сказати, що щось стає на першому місці, а щось – на четвертому. Потрібно у цих чотирьох площинах добре орієнтуватись і правильно займати позиції. Я не прив’язую гравців до амплуа, якщо по ходу гри вони мають приміром сідати в опорну зону чи в зону оборони, вони мають допрацьовувати це до кінця.

Безумовно, щось вдається, щось – ні. Коли є результат, хлопці відчувають, що ці зміни приносять свої плоди, і гра дається. Іноді не все складається за нашим планом, але ми граємо проти команд, які так само будують тактичні схеми, будують задачі на гру. Я завжди говорю гравцям перед грою, щоб вони, виходячи на поле, отримували насолоду від кожного ігрового моменту, від кожної своєї дії, неважливо, в обороні чи в атаці.

Для команди неважливо, хто заб’є, поставить вирішальну крапку. Важливо, аби ця крапка в підсумку відбулася. А хто це буде – неважливо. Якщо пам’ятаєте, після минулої гри Назар Волошин сказав, що він побачив, віддав на Шепелєва, а той забив гол. Це ті дії, які роблять краще. Він відчув ті емоції не від забитого м’яча, а від передачі. І так має бути завжди. Тоді ми стаємо більш об’єднані одним бажанням, однією метою», — сказав Шовковський.

antonio

Recent Posts

УЄФА покарав 13 клубів, включно з Шахтарем. Порту загрожує умовний бан

Інстанція, котра здійснює фінансовий контроль клубів, покарає порушників, які мають борги перед іншими командами, співробітниками,…

31 минута ago

Ще один тренер відмовив Баварії

Баварії відмовив черговий тренер. Клуб вийшов на головного тренера Бенфіки Рогера Шмідта. Проте умовити його…

1 час ago

Де Дзербі пояснив, чому йде з Брайтона

Головний тренер Роберто де Дзербі прокоментував своє рішення піти з Брайтона після завершення цього сезону.…

2 часа ago

Пеп Гвардіола: Я залишаюсь в Манчестер Сіті на наступний сезон

Пеп Гвардіола наполягає на тому, що він продовжить керувати Манчестер Сіті в наступному сезоні, навіть якщо команда виграє…

2 часа ago

Берінчик став чемпіоном світу WBO в легкій вазі

Український боксер легкої ваги Денис Берінчик став чемпіоном світу за версією WBO. Вранці неділі Берінчик…

3 часа ago

Бущан прокоментував досягнення 150 зіграних матчів за Динамо

Воротар київського "Динамо" Георгій Бущан висловився щодо досягнення позначки в 150 зіграних матчів за команду.…

3 часа ago