Новини

Караваєв — про перемогу над Колосом: «З такими суперниками дуже важко грати»

Правий захисник київського «Динамо» Олександр Караваєв дав коментар ЗМІ, зокрема Sportnews.com.ua, за підсумками матчу 27-го туру УПЛ проти ковалівського «Колоса» (5:0).

— Що скажете по грі? Здається, перший тайм був важким.

— Завжди (важко — прим.) з такими командами, тим паче вони до цієї гри дуже мало пропускали. Вони завжди дуже компактно грають в обороні, і в них дуже досвідчені гравці. Тобто, з такими суперниками дуже важко грати, тому що вони сконцентровані, вони знають, що робити на футбольному полі, як тримати оборону і добре потім вибігати в контратаки. Дуже важко було їх відкривати, їхню оборону.

Але в другому таймі вийшли, і, звісно, пощастило, що там був автогол, але до цього автоголу Максим Дячук дуже добре відібрав м’яч та ввійшов у зону, і заробили цей штрафний. Микола (Шапаренко — прим.) завжди дуже добре подає. Потім уже ми використовували свої моменти, грали у свою гру більш спокійно. В тій грі (перенесеному матчі 5-го туру УПЛ проти «Вереса» (3:0) — прим.) ми другий тайм грали більш спокійно, і в нас все виходило. Тому треба так із перших хвилин грати і робити те, що нам дають на установці.

— Ви очікували, що «Колос» гратиме в чотири захисники, а не в п’ять?

— Ми очікували на декілька сценаріїв, тому що ми розуміли, що в них змінився тренер, і вони можуть зіграти за будь-якою схемою. Ми були готові до всього.

Але вже коли побачили стартові склади, то тренерський штаб вніс свої корективи. Плюс, на розминці вже було видно. Ми розуміли, як вони будуть грати.

— Гравці «Колоса» досить агресивно грали, особливо в першому таймі. Чи очікували ви на це і як це змінило план на гру?

— Ні, всі команди (так грають — прим.), тим паче в заключній частині сезону, коли дуже серйозна боротьба на верхівці таблиці. Коли команди грають проти «Динамо», то завжди віддаються на повну, щоб відібрати бали. Я пам’ятаю, коли я грав за «Зорю» проти «Динамо», то обіграти гранда українського футболу — це дуже сильно впливає на твою кар’єру.

Тому я розумію всіх гравців, які виходять з подвійною енергією проти «Динамо», щоб виграти.

— Така переконлива перемога перед протистоянням із «Шахтарем» додає впевненості?

— Звісно, коли ти виграєш, то це дає емоційно гарний стан. Звісно, багато голів забили, то також добре, що є реалізація. Тому, що були ігри, коли ми створили більше моментів, ніж сьогодні, але грали внічию або забивали один м’яч. Тобто, все якось так нелогічно. Але ти все одно працюєш і робиш висновки з помилок.

— Чи був страх, що хтось отримає дискваліфікацію перед матчем проти «Шахтаря»?

— Не те щоб страх, але ми розуміємо, що все може бути. Але ми всі ці думки відкидаємо і відштовхуємося від своєї гри. Якщо ми будемо грати у свою гру на своїх сторонах, то все одно, хто проти нас грає.

— Наскільки складно боротися за чемпіонство, розуміючи, що в цілому не все від вас залежить?

— Ну ми самі винні, тому що до тих двох нічиїх, де ми безглуздо втратили бали, все було в наших руках. Зараз не все від нас залежить, але ми робимо від себе все залежне, що ми маємо робити — від гри до гри йти. Все треба вигравати, а там вже подивимося після останньої гри, як воно буде.

antonio

Recent Posts

Біатлоніст збірної України одружився з сестрою Підручного

27-річний біатлоніст збірної України Тарас Лесюк одружився з Юлію Підручною, яка є молодшою сестрою українського…

1 час ago

Суперкомп’ютер визначив переможця бою Усик — Ф’юрі

Володар титулу WBC Тайсон Ф'юрі має трохи більше шансів перемогти у поєдинку чемпіона WBA, WBO, IBO та…

2 часа ago

Син Суркіса розставив всі крапки у резонансному скандалі у матчі з Шахтарем

Син колишнього президента Динамо Григорія Суркіса – В’ячеслав Суркіс – розповів власну версію інциденту, який…

3 часа ago

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку РФ на Олімпіаді

Журналістам із Росії заборонили використовувати символіку їхньої країни на літніх Олімпійських іграх 2024 року в…

3 часа ago

У Ф’юрі назвали головну перевагу перед боєм з Усиком

Батько Тайсона Ф'юрі прокоментував підготовку свого сина до бою проти Олександра Усика. Британський боксер налаштовується на…

4 часа ago

Чісора повідомив новину про Ф’юрі: Усик має цим скористатися

Британський боксер суперважкої ваги Дерек Чісора розповів, що розсічення Тайсона Ф’юрі не встигло загоїтися належним…

4 часа ago