Сергій та Юлія, батьки юного футболіста Барселони U-14 Артема Рибака, розповіли, чому їх син обрав академію донецького Шахтаря, а не київського Динамо.
В ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» батьки Артема Рибака розповіли про успіхи гравця в Буковині та відзначили тренера тієї команди.

«Артема в Буковині тренував чудовий спеціаліст Андрій Дмитрович Гордей, який вмів розкривати сильні сторони футболістів. Буковина 2010 – це легендарна команда. Вони виграли дуже багато кубків, обігравали Шахтар і Динамо. Після турніру в столиці, коли Артему було 10 років, нам почали телефонувати з Динамо і Шахтаря», – сказала Юлія.

Україна — Ісландія (відео голів)

Сергій, батько Артема, заявив, що Шахтар пропонував набагато кращі умови їхньому сину, а пропозиція Динамо в цьому плані суттєво поступалася.

«Шахтар грає у той футбол, який мені подобається і підходить Тьомі. Динамо грає по-іншому, спираючись більше на фізику. Окрім цього, умови в Шахтарі набагато кращі, ніж в Динамо, у «гірників» більше полів для дітей.

Також донецький клуб запропонував нам житло. Школа поряд, нікуди не треба було їхати. В Динамо база на Нивках, треба було шукати житло. Нічого конкретного київський клуб нам не пропонував», – розповів Сергій.

Цю ж саму думку підтвердила мама Артема Юлія. Також вона розповіла про тім-білдінг в Шахтарі.

«Умови були класні. Коли грала головна команда, то Шахтар виділяв три автобуси і діти з Академії їхали вболівати. Окрім футболу, клуб завжди робив заохочувальні програми, проводив тім-білдінг, щоб в Академії була дружня атмосфера», – додала Юлія.

Відзначимо, що в Барселоні в Артемі вбачають «Нового Шевченка».