Новини

Українці здобули п’ять медалей на старті чемпіонату світу-2024 з парабіатлону


На чемпіонаті світу-2024 з парабіатлону, що розпочався в канадському Принс-Джорджі, розіграли перші нагороди. Змагальну частину відкрили спринтерські гонки в трьох класах: сидячи, стоячи та серед спортсменів з порушенням зору.

Україна, яка на цій світовій першості представлена 24 атлетами й вісьмома гайдами, за перший день завоювала п’ять медалей: по два «золота» й «срібла» та одну «бронзу».

Як виступили українці

Одразу двоє українських біатлоністів піднялися на п’єдестал у класі спортсменів з порушенням зору серед чоловіків. Чемпіоном світу в спринті став Олександр Казік. Разом із гайдом Сергієм Кучерявим він подолав дистанцію за 21:27.0 хвилини, на 8.2 секунди випередивши француза Антоні Шалансона, попри те, що припустився двох хиб на другій стрільбі.

Трійку призерів замкнув інший українець — Ярослав Решетинський, який з чистою стрільбою завершив гонку за 22:20.0 хвилини в парі з лідером Дмитром Драгуном.

Ще двох призерів Україна мала в класі стоячи. Серед жінок чемпіонський титул завоювала Людмила Ляшенко. Українка, яка зробила одну хибу, розділила перше місце з канадкою Наталі Вілкі, показавши ідентичний час — 24:11.3 хв.

У чоловічій категорії «срібло» виборов Сергій Романюк, який без жодної хиби фінішував з результатом 21:26.0 хв: з відставанням 21.3 с від переможця, канадця Марка Арендза.

Єдиним українським медалістом у класі сидячи став Тарас Радь. Паралімпієць посів другу сходинку в спринті з часом 24:52.4 хв та однією хибою на першій стрільбі. Радь поступився чемпіонові, китайцю Лю Цзісю, усього 7.4 секунди.

antonio

Recent Posts

Довбик може стати найкращим гравцем сезону в Ла Лізі

Нападник "Жирони" Артем Довбик претендує на звання найкращого гравця сезону в іспанській Ла Лізі. Напередодні…

9 минут ago

Почеттіно прокоментував ушкодження Мудрика в нещодавньому матчі Челсі

Головний тренер лондонського "Челсі" Маурісіо Почеттіно поділився інформацією щодо нещодавнього ушкодження Михайла Мудрика. Мудрик був…

29 минут ago

Ф’юрі знову висловився про бій проти Усика

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Тайсон Ф'юрі поділився думками щодо прийдешнього бою…

49 минут ago

Пушич розкрив подробиці травми Судакова

Головний тренер донецького "Шахтаря" Марино Пушич прокоментував нещодавню травму півзахисника команди Георгія Судакова. Незадовго до…

1 час ago

Жирона повісила цінник на Довбика

Стало відомо, за скільки іспанська "Жирона" готова продати нападника збірної України Артема Довбика. Завдяки своїм…

1 час ago

Челсі Мудрика обіграв Брайтон в АПЛ

Лондонський "Челсі", який представляє Михайло Мудрик, обіграв "Брайтон" у нещодавньому матчі АПЛ. У середу "Челсі"…

2 часа ago